Seedy Saturdays and Events

This is a listing of events for our members and others interested in plant biodiversity, heritage gardening, organic gardening, and seeds. If you know of any other upcoming events, please send the information to office@seeds.ca

From Date
To Date
Province
Sort by

Do you have leftover seeds from your seed swap or seed library?

We can help circulate them to our representatives who will put them to good use at other community seed swaps. Every week during the winter, we mail books and table-top materials to Seedy Saturdays and Seedy Sundays all across the country, so we can easily include your leftover seeds in our packages. Our volunteers will make sure the seeds get to their local seed swap tables and seed libraries, so you'll know that they won't go to waste.

Mail your leftover seeds to:

Seeds of Diversity Canada
#1-12 Dupont St West
Waterloo ON N2L 2X6

PEPPERS!

Wednesday August 19, 2020          

Webinar: Peppers! On-Farm Pepper Breeding in Canada presented by SeedChange and The Bauta Family Initiative on Canadian Seed Security
--1 h (Eastern time)
--Hosted in partnership with the Ecological Farmers Association of Ontario (EFAO)
--English Webinar with French slides & bilingual resources
--Guests: Farmers from Quebec & Ontario; Dr. Michael Mazourek (Cornell University)

For more information and to register for this free webinar or to watch it later: http://www.seedsecurity.ca/en/online-events/329-peppers

Webinaire sur les POIVRONS & PIMENTS

Wednesday August 19, 2020          13h00

Webinaire

La diversité des poivrons est vraiment impressionnante! Saviez-vous qu’il existe 38 espèces de poivrons Capsicum, y compris le Capsicum annum qui est l’espèce de poivron la plus cultivée au monde. Elles incluent de nombreux poivrons cultivés partout dans le monde et appréciés comme légumes frais, épices, médicaments et plants décoratifs. Les ancêtres sauvages de tous les poivrons viennent de l’Amérique du Sud, mais ces derniers sont aujourd’hui cultivés à l’échelle de la planète et font partie de nombreuses cultures. Au Canada, des agriculteurs font des essais de variétés pour trouver les poivrons Bell ou Shephard/Corno qui conviennent le mieux à leur région. Certains sélectionnent de nouvelles variétés à la ferme et des chefs cuisinent avec des poivrons pour montrer la diversité locale!
Le webinaire d’une heure vous permettra d’en apprendre plus sur la sélection, l’épuration, les pratiques d’isolement et la sélection à la ferme. Tout le monde est invité et le webinaire est organisé en partenariat avec ALÉBIO.

- Pour s'inscrire, c'est par ici : http://www.seedsecurity.ca/fr/evenements-en-ligne/330-des-poivrons
- Organisé en partenariat avec Ecological Farmers Association of Ontario (EFAO)

- Présentation en anglais avec des diapos en français

- Présentateur/trice(s) : Agriculteurs de Québec et Ontario; Dr. Michael Mazourek (Cornell University)

More information: http://www.seedsecurity.ca/fr/evenements-en-ligne/330-des-poivrons